V soboto je na vrsti legendarna Paha

30. 9. 2011
Deli

Ljubitelji terenske vožnje so se morda najbolj veselili prav predzadnje preizkušnje, ki bo to soboto v bližini Otočca v Pahi.

Po odlični dirki v Orehovi vasi, kjer se je število sodelujočih v slovenskem 'cross countryju' povzpelo tik pod 350, bo po dveh tednih sledila prava enduro poslastica.

Organizatorjem je namreč uspelo pripraviti krog dolg 7,2 kilometra, po prvih preizkusih proge pa je Silvin Vesenjak prepričan, da bo ta dirka pisana na kožo dobro pripravljenim voznikom in vsem, ki jim je blizu enduro. "Proga je tehnično kar zahtevna, sicer povsem prevozna, a zabeljena s pravimi enduro vložki, kjer bo treba na motorju pametno voziti. Čas za en krog bo predvidoma dolg med 12 in 15 minut, kar je absolutni rekord v dolžini. Do sedaj so se časi na dirkah na krog sukali okrog 5 ali 6 minut," še dodaja Vesenjak, ki je stezo okusil tudi od blizu.

Po obisku zvezdnikov in prvih ženskih nastopih v Orehovi vasi se ponovno obeta nastop deklet: tokrat bosta na štartu med motoristi kar dve.

Prva vožnja se prične ob 10. uri zjutraj, nakar sledita še dva štarta, adrenalinski spektakel pa se bo predvidoma končal po 17. uri. Do konca prvenstva nas po tej dirki loči le še finale v Šentvidu pri Stični na Dolenjskem.

Zadnja dirka:
15.10.: Dolina pod Kalom

Vsi rezultati in dodatne informacije na: www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.

SXC Press
foto: Dani Kropivnik

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja