V suknjiču in kravati na motocikel za dobro stvar

7. 10. 2015
Deli

Dobrodelna vožnja, ki nase opozarja z izborom motociklov in gosposko opravo voznikov se je že tretjič zgodila tudi v Ljubljani. Več kot 60 motociklov je skozi center Ljubljane kričalo, tukaj smo, da opozorimo na pogosto bolezen, ki prizadene kar desetino moške populacije, rak na prostati.

Dobrodelni dogodek svetovnih razsežnosti, zgodil se je namreč na isti dan v 410. mestih in 79. državah, je tudi v Ljubljani marsikomu popestril mrzlo nedeljsko popolne. Več kot 60 lastnikov klasičnih oziroma predelanih motociklov se je po centru Ljubljane zapeljalo v svojih najboljših oblekah. S tem so opozorili javnost o moški bolezni rak na prostati.

Na dobrodelnem dogodku je sodelovalo tudi Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki je z letaki in zgibankami opozarjalo na pomembnost pravočasnega odkritja bolezni. Gospod Blaž Bajec, generalni sekretar omenjenega društva pa je zbranim motoristom zaželel čim manj neželenih ovinkov v življenju. Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj so zbirali sredstva za raziskovanje raka prostate. Distinguished gentleman's ride 2015 lahko ocenimo kot uspešno akcijo, saj bo šlo v raziskovalne namene okoli dva milijona evrov, ki so jih zbrali motoristi po celem svetu.

AK

Foto: Bojan Gashi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja