Video: S skuterjem po golf igrišču

13. 10. 2009
Deli

Rok ima rad odbite ideje, mi pa tudi. 'Freeride' po angleški travici? Itak, zakaj pa ne!

Da najprej razjasnimo 'pravila igre'. Za vožnjo po idiličnem blejskem igrišču za golf, največjem v sloveniji in po mnenju nekaterih igralcev tudi enem izmed lepših v tem delu Evrope, smo dobili dovoljenje in za spremljavo tudi gospoda, ki je pazil, da nismo motili igralcev in uničevali skrbno urejene trave. Kot je povedal skrbnik igrišča, so že imeli težave z nezaželenimi obiskovalci na dvokolesih (motornih in takih na lasten pogon), kar seveda obsojamo in nikakor nočemo, da bi koga zamikalo razriti razgibano zelenico . .

Glavni akter je bil stunter na Yamahinem Aeroxu, Rok Bagoroš iz Radencev, za uspešno manevriranje po travi pa so mu bile v pomoč Savine zimske pnevmatike z dodatnimi žebljički, sicer namenjene vožnji po snegu in ledu. Zahtevnejši triki, kot so piruete po zadnjem kolesu in dolga ustavljanja na prednjem kolesu so bili kljub temu težko izvedljivi, ampak štos je pa dober, kaj pravite?

V tistem popoldnevu sva z Rokom napravila kar nekaj dobrih posnetkov in na spominsko kartico zabeležila še nekaj gibljivih slik, iz katerih je nastal video, ki ga imate pravkar možnost pogledati. In če nam naš ter googlov spomin ne lažeta, je Rok prvi na svetu, ki se je s skuterjem lotil izvajanja trikov po igrišču za golf. Kar pa tudi ni kar tako, a?

foto in video: Matevž Hribar

montaža: MMAML

24092009_MM_Skuter_Golf_Bled