Yamaha Super Tenere z bogato opremo

8. 4. 2016
Deli

Pri Yamahi so za njihov potovalni in pustolovski veliki enduro Super Tenere pripravili obilico originalne dodatne opreme s katero si lahko lastniki olajšajo potovanja, zaščitijo svoj motocikel ali pa svojemu ljubljenčku samo dodajo noto posebnosti. za najbolj zahtevne sta tu modela XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser z bolj športnim karakterjem in potovanjem urejena Yamaha XT1200Z World Traveler.

Prvega dobite za nekaj več kot 15 tisočakov, drugerga pa za 14 tisočakov in pol. Motocikel smo preizkusili in ugotovili da ni slab, pravzaprav je zelo robustno grajen, kakovosten in nekako nadaljuje yamahino tradicijo v tem priljubljenem segmentu. Predvsem pa ponuja dobro alternativo vsem, ki si želijo motocikla v izgledu in uporabnosti kultnih afriških dirkalnikov z relija Pariz - Dakar a z vso sodobno tehniko.

Seznam dodatne opreme je dolg in boste lahko izbirali opremo po vašem okusu.Za več prostora in komforta na daljših poteh so na voljo aluminijasti bočni in zadnji kovček. Za vsak tak kovček je na voljo tudi po meri izdelana torba, ki se jo enostavno odnese s seboj, vsemu skupaj pa pripadajo tudi vsi potrebni nastavki za enostavno montažo in demontažo. Če v velikih aluminijastih kovčkih vendarle zmanjka prostora so na voljo tudi 'tank' torbe različnih velikosti.

Za več zvoka in zmogljivosti so poskrbeli pri Akrapoviču, ker pa je Super Tenere v osnovi velik in visok motor, Yamaha ponuja tudi nižji sedež, za boljši občutek na zadnjem sedežu pa dodatne oprijeme za sopotnico.

Za več udobja si lahko omislite gretje ročk, dodatne deflektorje za zaščito rok, dodatne elemente za povečanje vetrne zaščite, nižji ali višji glavni vetrni ščit. Tisti, ki se radi vozijo tudi izven urejenih cest pa lahko izbirajo med zaščitnimi elementi za zaščito okvirja, prednjih vilic, kardana, motorja, dna motorja, zaščito žarometa in zaščito zadnje zavore. Dodate lahko še centralno stojalo, za piko na I pa je na voljo še malo morje nalepk in emblemov, ki poudarjajo Yamahino športno in ideološko dediščino.

Kaj v resnici zmore tam kjer je doma, torej nekje med severno in centralno Afriko, si lahko ogledate v tem videu:

Vse cene in seznam dodatne oprem pa najdete tu:

MAT

Foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja