Zgodba o uspehu: Jure Pellegrini

4. 12. 2015
Deli

Slovenija se s številnimi priznanimi imeni v svetu motociklizma že dlje časa uvršča na zemljevid držav tega športa. K slednjemu brez dvoma svoje prispeva tudi Solkanec Jure Pellegrini, ki je letos zaključil že drugo sezono v boksu svetovnega prvaka v MOTO GP, Jorgeja Lorenza.

Kot nam je povedal 42-letnik, si je takšne službe želel že od malih nog. V svetu motociklizma je zdaj zaposlen že sedemnajsto leto, kot pravi pa so pred dvema letoma v moštvu Yamahe prepoznali njegove kvalitete in ga povabili k sodelovanju.

"Lorenzo osebno ni imel nič pri tem, da sem pristal v njegovi ekipi. Izbrala me je Yamaha, ker imam dolga leta izkušenj s tem podjetjem" nam je pojasnil in dodal Jure, katerega so za sodelovanje kontaktirali iz glavnega sedeža podjetja na Japonskem.

Sicer pa Jure letos ni prvič prisostvoval Lorenzovi veliki zmagi, saj je bil z njim tudi na zadnji dirki sezone leta 2012, ko je španski dirkač v Avstraliji slavil naslov svetovnega prvaka. In čeprav je Lorenzo že dlje časa pod sojem medijske pozornosti, je je bil v zadnjih dirkam te sezone dolžen še nekoliko več. Zaplet z Rossijem je, po Juretovem mnenju tudi v svet motociklizma vnesel zanimanje številnih medijev, ki so budno spremljali delo njihove ekipe.

"Veliko se je govorilo okrog tega pripetljaja. V tem času smo bili neprestano na očeh številnih televizijskih novinarjev in fotografov in včasih se mi je zdelo, da so komaj čakali, da bi se kaj zgodilo, da bi potem lahko o tem napisali" nam je povedal Jure in dodal, da so kljub temu z moštvom Valentina Rossija ostali prijatelji.

"V moštvu prijateljujemo z mehaniki Valnetina Rossija. NIč se ni spremenilo niti po zaključku sezone in verjamem, da bomo še naprej prijatelji" pojasnjuje in dodaja, da ga kljub temu, da dela z enim izmed največjih zvezdnikov v svetu športa, ne omejujejo nobene pogodbe o zaupnosti ali prepovedi.

"Edina stvar, o kateri ne smem govoriti so informacije okrog tehničnega dela motociklov" nam je povedal.

Celotno zgodbo si lahko preberete v decembrski izdaji revije Story.
Napisala: Kaja Milanič

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel