Namesto Dakarja - "Dakar series"

5. 2. 2008 | Matevž Hribar
Deli
Dirka bo vsekakor bližja Sloveniji, kot "pravi" Dakar.

Organizator športnih prireridev A.S.O., ki je zaradi nevarnosti odpovedal letošnjo dakarsko preizkušnjo, je uradno predstavil nadomestno dirko, ki se bo odvijala tudi pri naših vzhodnih sosedih.

Pravzaprav gre za serijo dirk, imenovano Dakar Series, s katerimi bodo poizkusili potolažiti razočarane dirkače in ljubitelje legendarne dirke po puščavi. Od 20. do 26.4. bo potekal prvi reli iz serije in sicer od Budimpešte do mesta Sovata v Romuniji in potem nazaj do mesta Balatonfured ob jezeru Balaton, ki je relativno dokaj blizu Slovenije.

Dirka bo sestavljena iz sedmih etap, dirkači pa bodo skupno prevozili približno 3.000 kilometrov, na 1.500 kilometrih pa jim bodo merili čas. Povabljeni bodo vsi dirkači, ki so bili sicer prijavljeni na letošnji Dakar, a imamo za vas žalostno novico - naša junaka Miran Stanovnik in Tomaž Merhar imata v tistem času drugačne načrte, saj sta oba že prijavljena na dirko Optic 2000 v Tuniziji.

Škoda, upravičena bi bila do brezplačne štartnine, ki sicer za motocikle znaša 3.000 EUR, za avtomobile 5.000 in za tovrnjake 7.000 evrov. Več informacij lahko dobite na uradni spletni strani.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja