Nasveti -

Vožnja v skupini: Cikcak za varno skupno popotovanje

Vožnja s prijatelji motoristi je vrhunska izkušnja, prijetno druženje, ki pa se ob nepoznavanju ali neupoštevanju zakonitosti vožnje v skupini lahko spremeni v nočno moro. Pravila so preprosta in jih mora upoštevati vsak član skupine, vedno pa se je treba prilagoditi najšibkejšemu členu, torej motoristu z najmanj znanja in izkušnjami.

Nasveti -

Kaj z Vespo?

Če ste svojo Vespo uničili do te mere, da ni za popravit, si lahko iz nje izdelate stol.

Nasveti -

Vse kar morate vedeti ob nakupu rabljenega motocikla!

Motorist se v svoji motokarieri v povprečju vsaj dvakrat v desetih letih sreča z dilemami, povezanimi z nakupom motocikla. Odločitev o izbiri novega ali rabljenega motocikla največkrat ni zahtevna, saj v tem primeru pogoje največkrat postavlja debelina denarnice. A medtem ko so cene novih motociklov v posameznih segmentih precej trdno zasidrane in kupec načelno ve, kakšen motocikel si lahko privošči za pet, kakšnega za deset in kakšnega za 15 ali več tisočakov, pa so na trgu rabljenih ti okvirji zelo razširjeni. Ne glede na znesek, ki ga je kupec pripravljen odšteti za rabljen motocikel, lahko v okviru tega izbira med skoraj vsemi tipi motociklov.

Nasveti -

Čarman Motosport svetuje: Kako dirkati v dežju?

Med motoristi velja, da je za dirkanje po mokrem asfaltu treba imeti jajca. A to po besedah mehanika in nekdanjega dirkača Gašperja Čarmana ni čisto res, saj pravi, da je dober občutek pomembnejši od poguma. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali odpeljati hitrejši krog in se vrniti v bokse z motociklom (in ne na prikolici).

Nasveti -

Nasvet iz prve roke

Zavarovalnica Triglav predstavila portal Vse bo v redu z nasveti za brezskrben vsakdan Kako preprečiti škodo, kako varno preživeti dopust, kaj so pasti ob nakupu rabljenega avtomobila, kdaj se kasko še splača, kako z malimi spremembami navad privarčevati ... Na takšna in podobna vprašanja bo skušala odgovarjati Zavarovalnica Triglav na novem portaluVse bo v redu, na katerem najdete preventivne nasvete z različnih področij vsakdanjega življenja, zanimive zgodbe in uporabne vsebine o temah, ki najbolj zanimajo ljudi glede zavarovanj. Vse to samo zato, ker si želijo, da bi bilo zares »vse v redu«.

Nasveti › Kje se voziti -

Dirkališče je varnejše od ceste

Časi, ko se je s supermoto stroji dirkalo v centru Kamnika in Domžal, ko so na taistih dirkah poleg 'ta pravih' supermotov razredih brneli še Tomosi, skuterji in minimoti ter ko so na dirkah državnega, evropskega in svetovnega prvenstva pokale zbirali Aleš Hlad, Beno Štern in Uroš Nastran, so žal le še lepa motošportna preteklost.

Nasveti -

Preizkusili smo: Visokotlačni čistilec STIHL RE 98

V boj z umazanijo na vašem motociklu, avtomobilu ali celo v okolici vaše hiše se boste lahko podali z novim visokotlačnim čistilcem STIHL RE 98. Gre za kakovosten izdelek priznanega proizvajalca, ki ponuja vse za urejanje doma in vrta ter za delo v gozdu.

Nasveti -

Teorija, poligon, dirkališče = adrenalinska zabava

Že vse odkar sem lansko poletje opravil vozniški izpit A kategorije, sem hotel svoje motoristične sposobnosti preizkusiti na dirkališču. Predvsem sem želel pridobiti strokovno znanje, kako vožnjo z motorjem narediti še bolj zabavno, predvsem pa varno. S prijateljem sva se odpravila na supermoto tečaj v Casteletto di Branduzo (Italija), kjer naju je čakal Gianni Borgiotti, vodja šole Offlimits Supermoto.

Nasveti -

Izdelajte si svojega papirnatega Rossija

Ker zima trenutno ne kaže svojih pravih zob marsikdo prostega časa ne preživlja med štirimi stenami, a ker pravijo da mraz in slabo vreme pride, vam svetujemo, kako na zabaven način porabiti odvečen čas. Izdelajte si svojega Rossija.

Nasveti -

Kaj storiti ko zalije voda?

V dneh ko vremenoslovci napovedujejo možnosti poplavljanja, je najbolje že pred katastrofo poskrbeti za motocikel in ostalo premoženje v garažah. A kaj storiti če se vendarle zgodi nesreča?

Nasveti -

Nasvet: Ohranite akumulator

Kako poskrbeti za akumulator vašega motocikla, da bo pomlad pričakal v polni formi. Predstavljamo vam 5 nasvetov proizvajalca akumulatorjev in dodajamo še nakaj našega 'pametovanja'.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri