Črni Akrapovičev izpuh za R 1200 GS

12. 9. 2014
Deli
Črni Akrapovičev izpuh za R 1200 GS (foto: Akrapovič)
Akrapovič

Pri Akrapoviču so svojo rastočo ponudbo izpušnih sistemov iz linije Slip-On razširili s črno različico izpušnega sistema za BMW R 1200 GS in R 1200 GS Adventure.

Namestitev Akrapovičevega izpušnega sistema iz linije Slip-On je prvi korak v postopku predelave motocikla, poleg lepotne izboljšave gre tudi za zvečanje zmogljivosti.

Novi izpuh iz linije Slip-On ima zunanji plašč iz titana s privlačno prevleko v črni barvi. Sistem je oblikovan posebej za 2013–2015 BMW R 1200 GS in 2014–2015 R 1200 GS Adventure. Izboljša moč in navor motorja ter zmanjša težo motocikla, kar še poveča njegovo zmogljivost. Poleg tega omogoča še prijetnejšo vožnjo, pika na i pa je še tisti enkratni Akrapovičev zvok.

Izpuh iz linije Slip-On Line se zaključi s karbonskim izhodom, odpornim proti visokim temperaturam, ki je bil razvit iz materialov, ki se preizkušeno obnesejo v dirkaških pogojih. Na voljo so tudi opcijski kolektorji iz nerjavnega jekla ali titana, ki izboljšajo moč in navor ter še nadalje zmanjšajo težo motocikla. Izpušni sistem je oblikovan tako, da se popolnoma prilega BMW-jevim stranskim potovalnim kovčkom, in ne glede na to, na katero avanturo vzame voznik potovalne kovčke s sabo, gre izpuh zraven.

Sistem ima homologacijo ES, v kompletu pa je priložen tudi priročnik z lahko razumljivimi navodili za montažo. Ker deluje po načelu »vklopi in igraj«, ne potrebuje dodatnih nastavitev in delov.

PeK

Foto: Akrapovič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol