Hondine novosti za 2009

5. 9. 2008
Deli

Prenovlena CBR 600 RR z ABS-om, Fireblade z ABS-om in pa povsem nova motokros specialka CRF 450 z vbrizgom goriva, so prve Hondine novosti . .

Največji izmed japonske četverice so odgrnili zastor s svojih novosti za leto 2009. Na motociklih obutih v cestne gume zaenkrat še ni revolucije, vsekakor pa veliko evolucije. Čeprav se veliko govori o petvaljnem agregatu, ki naj bi bil vgrajen v novo VFR, bomo predstavili tisto kar je potrjeno. CBR 1000 RR je dobila nove barve (Reposol in HRC) in ABS! Več novosti prinaša CBR 600 RR, ki je rahlo tehnično posodobljena. Pisali smo že o ABS-CBS zavorah in sedaj je jasno, da bo to del standardne opreme. Bojda naj bi v prodaji vseeno še ostala CBR 600 RR brez elektronskega nadzora zaviranja. Motor se ponaša z 119, 7 KM pri 13.500 vrtljajih, teža pa ne presega 184 kilogramov. Vsekakor pa so nove zelo zanimive grafike, nekaj kar še nismo videli.

Revolucijo pa predstavlja CRF 450. Ta ima sedaj elektronski vbrizg goriva. Motocikel pa je popolnoma nov. motor se napaja prek 50 mm sesalnega grla, spremenjeni so bat, glava in ventili, motor ima v sebi manj olja, zmore pa 56, 5 KM pri 8.500 vrtljajih. Agregat je lažji za 1, 8 kilograma in sedaj tehta le 27, 1 kilograma. Manjša je tudi posoda za gorivo (-1, 5 l), ki sedaj meri 5, 7 l. Povsem nove so tudi plastike in pa nenavaden izpuh z zelo kratkim dušilcem. Očitno je bilo centraliziranje mase eno od glavnih vodil pri prenovi. Novost je tudi, da sedaj za blaženje neravnin skrbi Kayaba in ne več Showa.

CRF 250 pa je dobila le minimalne popravke.

PEK

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel