Izšel je novi Avto magazin!

9. 3. 2011
Deli
Podpis. (foto: Aleš Pavletič)
Aleš Pavletič

V šesti številki si oglejte vse pomembne novosti iz Ženeve in se na podlagi testa odločite, katere letne gume boste nataknili na vaš avtomobil.

O čem boste lahko brali v 6. številki Avto magazina z letnico 2011? O dveh novih različicah Minija, Seatovem dvosedežniku brez strehe in povratku Škodine Felicie. Na kar 23 straneh si lahko ogledate in informirate o novostih iz letošnjega salona v Ženevi (video smo že objavili) in preberete prve vtise z vožnje Subaruja Trezia, Toyote Verso-S in Forda Focusa.

Če vas zanima, na kakšen način pri Audiju in Lamborghiniju dosežejo čim nižjo maso avtomobilov, obrnite na stran 50, kjer se prične štiristranski članek o tehnologiji ogljikovih vlaken, aluminija in drugih lahkih kovin.

Bliža se dan, ko bomo zimske 'kramparice' lahko zamenjali za letne 'valjarje' in pri izbiri pravih vam naj vam bodo v pomoč rezultati ADAC-ovega testa letnih gum. Kar 33 različnih so preizkusili, od teh pa jih je dvanajst dobilo oceno 'dobro', štirinajst 'zadovoljivo', pet 'pomankljivo', dva kompleta pa sta bila ocenjena z 'nezadostno'.

Veliki avtomobilski test je tokrat zaradi Ženeve in testa gum le eden: temeljito smo preizkusili novega BMW-ja X3 v različici s turbodizelskim dvolitrskim motorjem. Več kot to, da je dobil pet zelenih in štiri rdeče puščice (hvalimo in grajamo), zaenkrat ne smemo povedati.

Motociklizem? Piaggio MP3 je dobil še cenejšo in mlajši generaciji namenjeno različico Yourban, ki bo v Sloveniji stal 6.200 evrov. Peter Kavčič ga je na mokri podlagi položil do roba gume! Ja, tri kolesa nudijo več varnosti.

Poročamo tudi o vtisih z dirkanjem pri - 18 stopinjah Celzija z Mazdo MX-5, o F1 in ostalih motošportih.

 

Avto magazin št. 6 izide 9. marca 2011. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol