MotoGP: Schwantz meni da je Suzuki pripravljen za dirke

18. 4. 2014
Deli

V Austinu je legendarni Kevin Schwantz, ki bo 19 junija srečal 'abrahama' nanizal nekaj krogov s suzukijevim strojem za MotoGP, ki naj bi bil nared že za dirko v Valenciji. Časi niso bili slabi.

Po dirki v Austinu je stezo zasedla testna Suzukijeva ekipa, ki se ji je tokrat pridružil legendarni Kevin Schwantz, svetovni prvak iz leta 1993. Ta je bil po odpeljanih enajstih krogih s Suzukijevim prototipnim strojem MotoGP navdušen: »Suzuki bi moral že nastopiti na dirkah, stroj je goden za to. Testiranja so eno, dirke pa povsem nekaj drugega. Tam je pravo testno okolje!« Najhitrejši krog priljubljenega veterana je bil 2 minuti 12 sekund – za primerjavo, dan prej je Marquez (Honda) odpeljal najhitrejši krog s časom 2 minuti 3 sekunde. Sicer so pri Suzukiju testirali nove nastavitve okvirja ter menjalnika, poigravali pa so se tudi z elektroniko, saj je proga v Austinu popolnoma novo okolje za Suzuki in testnega voznika Randyja de Punieta. Ta je obral najhitrejši krog v Teksasu v času 2 minuti 5 sekund. (JuP)

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem